пʼятницю, 3 березня 2023 р.

#Твоя_безпека #Інтернет_центр_інформує

Війна, землетрус, повінь, хімічні або ядерні викиди – це все виклики, які потребують максимальної концентрації не лише відповідних служб, але й усіх громадян. Правильно діяти під час надзвичайних ситуацій вчить цивільна оборона.
Всесвітній день цивільної оборони.
На кожну катастрофу існує свій протокол дій, дотримання якого допоможе вижити і врятувати інших. Проте існує кілька спільних та актуальних для нас правил, про які я сьогодні хочу нагадати.
● На випадок екстреної евакуації у вас має бути готова “Тривожна валіза”. Її вміст: найнеобхідніший одяг, засоби гігієни, документи, гроші, ліхтарик, запальничка, вода, аптечка та продукти харчування.
● Єдиний екстрений номер всіх служб в Україні і Європі –112. Він безкоштовний і працює навіть за відсутності коштів на телефоні.
● Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Це може врятувати вам життя.
● При неможливості укритись у бомбосховищі під час обстрілу, завжди ховайтесь за двома стінами. Перша візьме на себе силу вибуху, наступна – руйнування.
● Якщо ви опинилися під завалом, спробуйте очистити простір біля обличчя та грудей, розслабте м’язи та заспокойте дихання, постарайтеся повідомити про себе, використовуючи засоби зв’язку або привертайте увагу галасом, наприклад стуком.
● Не чіпайте та не пересувайте незнайомі предмети. Вони можуть бути заміновані.
● Не публікуйте фото обстрілів та їх наслідки. Цим ви допомагаєте ворогу скоригувати свої удари.
Це лише частина правил, які допоможуть вижити у сучасних умовах. Більше можна прочитати на офіційному сайті ДСНС https://cutt.ly/g8f9CF6. Бережіть себе!



Немає коментарів:

Дописати коментар