понеділок, 22 березня 2021 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє інформаційний коктейль "У світі професій".

  

Відколи живе людство – існує і проблема вибору роду занять, трудової діяльності, професійної кар’єри.
Давно, дуже давно люди збагнули: справжню насолоду приносить лише та праця, яка обирається за власним бажанням, відповідно до інтересів, покликання, здібностей особистості.
Ще відомий давньогрецький філософ Платон (427 – 347 рр. До н. е.) говорив: “ Пізнай себе і роби свою справу ”.
Багато професій існують сотні років, кожна професія виникає в результаті попиту на неї у суспільстві. Такі професії як хлібороб, пекар, столяр, бондар і багато інших виникли дуже давно, але є професії які зовсім молоді, але корисні в сучасному суспільстві. Вони виникли в наслідок розвитку, вдосконалення інформаційно-комунікативної сфери, збільшенням інформації у суспільстві, наприклад: програміст, маркетолог, менеджер та ін..

Експерти з працевлаштування склали рейтинг дивних професій. До найбільш незвичайних професійних занять увійшли:
Випробовувач меблів
Цих професіоналів наймають великі дизайнерські компанії та меблеві фабрики. Звичайно, столи і книжкові полиці ніхто не тестує, але от стільці, крісла та ліжка – обов’язково.
Перевертальник пінгвінів
Пінгвіни, що мешкають у районі полярних станцій, жваво реагують на вертольоти, що пролітають повз них. Тварини задирають голову і відхиляються назад, а оскільки шия у них коротка, а тулуб – неповороткий, вони нерідко так і
завалюються на спину. Перевернутися і встати самостійно пінгвіни не можуть, тому після кожного прильоту або відльоту до них на допомогу приходить фахівець. Інакше тварини загинуть.
Розгладжувач зморшок.
Це співробітник елітних взуттєвих магазинів. У його обов’язки входить розгладження зморшок і складок, які утворюються на взутті в результаті багаторазової примірки покупцями.
Розпрямляч подушок
Потрібен дорогим меблевим магазинам, які торгують спальними гарнітурами (подушки, покривала). Протягом робочого дня розпрямляч
повинен ходити навколо торгового залу і розправляти зморшки і складки на них.
Черговик

В будь-якій країні давно існує поняття черги. А от у Британії з’явилася перша зареєстрована компанія «стояльщиків у черзі». Співробітники фірми готові відстояти за вас будь-яку чергу до переможного кінця, штовхатися, сваритися – загалом, робити все що завгодно заради отримання результату. Оплата за таку самовідданість становить 40 доларів на годину.
Контролери кіно
Такі люди повинні відвідувати кіносеанси, підраховуючи кількість
людей у залі. Це робиться для контролю над кількістю проданих квитків з боку кінопрокатників.
Укладач передбачень для печива
В китайських ресторанах дуже часто продають печиво з передбаченням майбутнього. Людина цієї професії повинна складати багато мудрих, кумедних, позитивних повідомлень типу «Всі Ваші починання збудуться» або «Шукай мудрість в собі». Здається, що робота доволі легка, але після написання тисячі послань вам доведеться добре напружитися, щоб скласти щось оригінальне.
Дегустатор жувальних гумок.
Представниками цієї спеціальності платять за те. що вони жують.
«Доктор» чорнильних ручок.
Саме так англійською мовою називають професіонала,який лагодить і заправляє ручки з перами.
Копач черв’яків
Незамінний помічник для тих,хто любить риболовлю, але не любить бруднити руки.
Детектив для пошуку домашніх тварин
Чимало людей готові віддати круглу суму тому,хто відшукає їхнього зниклого улюбленця. Не дивно,що деякі «справжні» детективи відкривають приватну практику, пов’язану з пошуком чотириногих.

Немає коментарів:

Дописати коментар