четвер, 25 березня 2021 р.

#Європейський #тиждень #цифрової #грамотності Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє інформаційну хвилинку “Разом створюємо цікавий та безпечний Інтернет”.



Комп’ютер і інтернет – доступ до корисної інформації. Цікавинки з різних континентів, чудові пейзажі, казкові герої, відповіді на складні дитячі питання – все це можна знайти в Інтернеті. Будь яку книгу, фільм, мультфільм можна знайти у Всесвітній Мережі.
Комп’ютер надає додаткові можливості для розвитку дитини: читати книжки, створювати власну книгу з красивими фотографіями, текстовий редактор допоможе навчитися грамотному письму, спілкування з друзями, які живуть далеко, знайомитися з різними стилями та жанрами музики, друкування на клавіатурі та управляння мишкою розвивають дрібну моторику рук, вдосконалювати інтелектуальні навички, пам'ять і увагу.
Правила безпечного користування Інтернетом:
1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.
2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків.
3. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків.
4. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.
5. Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.
6. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити.
7. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила.
8. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям.
9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.
10. Не шкодити і не заважати іншим користувачам.
Безпечний Інтернет-простір, де діти мають змогу цікаво, корисно, а головне безпечно проводити час, створено. Залишилось тільки, щоб кожний дорослий усвідомив свою відповідальність за виховання молодого покоління і спрямовував його у вірному напрямку.

Немає коментарів:

Дописати коментар