середу, 9 серпня 2023 р.

Пізнавальний калейдоскоп "Літо дарує нам вітаміни".

 



🍉🍊🍋 Літо дарує нам можливість внести різноманітність в раціон і насолодитися смаком свіжих фруктів, ягід і овочів.
Тіло втрачає багато вологи і пити хочеться частіше, ніж їсти. В цей час організму не потрібно витрачати енергію на те, щоб зігрітися і всі хімічні реакції в ньому прискорюються приблизно в 2 рази. Тому калорійність раціону слід зменшити мінімум на 15%.
💪 Постарайтеся, щоб ваше меню містило 28% жирів, 17% вуглеводів і 55% білків. Бажано, щоб половина норми білків мала рослинне походження.
💪 Спробуйте снідати о 7 ранку, обідати об 11 і вечеряти близько 19 годин. Нехай на сніданок припадає 35% добової норми калорій, на обід і вечерю по 25% і 15% на вечірній перекус.
🍉 Ось кілька порад, які допоможуть правильно харчуватися в спеку:
🥦Коли ми потіємо, організм втрачає мікроелементи і вітаміни (особливо водорозчинні: С, B6, B2, B1 і PP). Для запобігання авітамінозу, млявості і ослаблення імунітету потрібно їсти багато ягід, фруктів і овочів. Зверніть увагу на «городні дари», які містять велику кількість води: диню (91%), огірки (96%), помідори (93%), грейпфрут (88%), шпинат (92%), селеру (94%) і полуницю (90%)
🍊 Намагайтеся кожну годину випивати склянку чаю, води або іншого натурального напою. Відмовтеся від солодкої газованої води і мінімізуйте споживання кави. Кофеїн сприяє зневодненню. Переходьте на свіжовичавлені соки.
🍉 Якщо любите м’ясні страви, їжте їх на сніданок або вечерю. У спекотні години, організму складніше їх перетравлювати.
🥑 Включіть в раціон холодні супи і кисломолочні продукти. Вони допоможуть нормалізувати кишкову мікрофлору і заповнити дефіцит рідини
🍍Не забувайте про каші, які містять складні вуглеводи. Вони насичують організм необхідними речовинами і дарують тривале відчуття ситості.
🍓 Мінімізуйте споживання копченостей, жирної їжі, тортиків та тістечок. Не налягайте на майонез і соуси на його основі. Їжте яйця добре просмаженими або вареними і відмовтеся від сирих. У спеку дуже швидко розмножується сальмонела.
🥥 Намагайтеся 3-4 рази на тиждень їсти рибу. Її білок засвоюється краще, ніж той, який ми отримуємо з м’яса.
🍓🍍🥑🍉🍊Фрукти краще їсти в першій половині дня і окремо від інших продуктів. Інакше вони викличуть процес бродіння, який загрожує здуттям і печією.
☝️Все, що дозріває на деревах і грядках потрібно включати в своє меню. Різноманітність раціону благотворно позначиться на стані вашого здоров’я, красі фігури, волосся і шкіри. Не забувайте пити достатньо води і гарненько мити фрукти і овочі.
Будьте красиві та здорові ❤️

Немає коментарів:

Дописати коментар