понеділок, 5 червня 2023 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища представляє книжкову виставку «Збережемо природу Землі разом»

«Земля — колиска розуму, але не можна вічно жити у колисці. Більше того, Земля лише одна з планет, де можливе життя. Вихід у космос — матеріальна основа відтворення майбутнього людства».( К.Е. Ціолковський)

Природа – джерело краси, вона викликає в нас почуття радості, подиву. Було проведено одне цікаве спостереження: чим багатша, красивіша природа, тим добріші люди, які мешкають там.
Тема захисту навколишнього середовища завжди знаходиться у полі зору бібліотечних працівників, які спільно з екологами виховують у дітей бережливе ставлення до природи та охорони навколишнього середовища.
Дбайливе ставлення людини до природи складається не тільки з уміння використовувати її плоди. Дуже важливим є те, щоб усвідомлення значимості природи стало внутрішнім надбанням особистості. Тому потрібно формувати екологічну свідомість дітей, що проходить найбільш ефективно, якщо процес екологічного виховання враховує вікові та психологічні особливості дітей та процеси формування екологічної свідомості. В цьому напрямку і працюють бібліотекарі Черкаська центральна міська бібліотека для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар