понеділок, 19 червня 2023 р.

#Бібліотека_Хаб_цифровой_освіти

Хаб цифрової освіти — це простір, де кожен може вивчити навички цифрової грамотності та отримати доступ до сайту Дія.Освіта.

Пропонуємо добірку якісних освітніх продуктів, які допоможуть вдосконалити цифрові навички.
► Дія. Цифрова освіта – платформа з цифрової грамотності, створена Міністерством цифрової трансформації України. Кожного місяця випускає нові освітні серіали, у яких можна знайти відповіді на питання: як попередити кібератаку або кібершахрайство, ефективно захистити приватні дані, розібратися у функціонуванні безкоштовних сервісів Google тощо. Після перегляду серії пропонують пройти невелике тестування – для кращого засвоєння теми, а потім отримати сертифікат, що підтверджує здобуті навички та може допомогти під час працевлаштування.
Перевага: на порталі за 90 хвилин можна перевірити рівень цифрової грамотності та отримати за це ще один сертифікат.
Prometheus – одна з найбільших платформ відкритих онлайн-курсів в країні. Викладачі з України та світу допомагають отримати новітні навички у будь-якій сфері.
За сім років у сфері освіти платформа назбирала більш як 250 курсів на різноманітні теми: побудова бізнесу, дизайн, журналістика, програмування, англійська, місцеве самоврядування. Звісно, що це не весь перелік, адже ще є безліч лекцій з підвищення кваліфікації. Теж надає сертифікати.
Перевага: мобільний додаток зручний для навчання, оскільки лекції та завдання постійно доступні.
Освітній хаб – EduHub.in.ua – простір для вдосконалення та реалізації навичок від освітньої агенції Київської міської державної адміністрації, що дозволить підвищити рівень конкурентоспроможності на ринку праці.
Безкоштовно зануритесь у теми: управління людьми, екології, маркетингу, ораторського мистецтва та ще багато інших.
Навчання проходить за змішаною моделлю – онлайн-курси та практичні тренінги. Після успішного закінчення курсів – сертифікат.
Перевага: SCORM-курси – інноваційний формат навчання, який є цікавою історією (сторітелінг), захопливим квестом (гейміфікація), корисним і практичним матеріалом, що засвоюється, інтерактивними тестами, які вбудовані в SCORM-уроки.
ВУМ online (Відкритий Університет Майдану) – всеукраїнський рух громадянської освіти, який виник під час подій на Майдані у 2013 році, аби сприяти розвитку громадянського суспільства в Україні.
Платформа має 80 курсів від провідних викладачів бізнес-шкіл, громадського сектору, практиків з бізнесу та соціальної сфери, видала більш як 67 тис. сертифікатів. Її слухачі проходять модуль курсу (відеолекція, завдання, тестування), тривалість навчання визначає викладач.
Теми курсів різноманітні: від відповідального батьківства до побудови репутації та управління репутаційними ризиками.
Перевага: Курс «Школа свідомого громадянина» – навчальна програма для громадян, які хочуть змінити свої громади. Її учасники набувають знання з питань створення соціальних проєктів, побудови комунікацій з місцевою владою тощо.
EdEra – Educational Era – студія онлайн-освіти, яка розміщує уроки та курси на різні теми (медіаграмотність, гендерно орієнтоване врядування, як стати підприємцем тощо), створює спецпроєкти, інтерактивні підручники.
Принцип навчання не відрізняється від інших порталів: відео-лекції, завдання, перевірка знань, іспит, сертифікат.
Перевага: команда студії веде освітній блог, у якому щотижня інформує про освітні тенденції, робить огляди міжнародних конференцій, наукових статей та іноземних онлайн-платформ.
WiseCow – креативний відеолекторій, що має дев’ять розділів: мистецтво, журналістика, література, музика, кіно, театр, історія, мода та соціум, «Міста» – карта соціальних ініціатив України та афіша подій. У кожному з них – курси, які вміщують відео та додаткові матеріали.
Перевага: усі розділи мають курс «100 років за 100 хвилин», де на кожне десятиліття відведено 10-хвилинне відео.
Impactorium – платформа онлайн-освіти зі сталого розвитку, містить короткі майстер-класи, тренінги, семінари.
На порталі є п’ять курсів: «Компетенції викладачів 4.0», «Фінансова грамотність», «Нефінансова звітність», «Skills Lab: успішна кар’єра» та «Корпоративна соціальна відповідальність».
Алгоритм отримання знань: вибір лекції, завдання, перевірка знань, іспит, сертифікат за курс/майстер-клас або ж диплом за певний набір курсів.
Перевага: трансляція конференцій та форумів щодо Цілей сталого розвитку та Корпоративної соціальної відповідальності.

Немає коментарів:

Дописати коментар