середу, 24 травня 2023 р.

#Бібліотека_Хаб_цифровой_освіти

23 травня працівники інтернет-центру Черкаська центральна міська бібліотека для дітей провели годину інформації «Корисні ресурси інтернет для дітей» у рамках Національного проєкту Дія. Цифрова освіта. Для того, щоб користувачі – діти не загубилися у всесвітній павутині та знайшли у ній корисну інформацію, дітей познайомили з переліком перевірених і безпечних сайтів для розваг, навчання та розвитку, а також повторили правила безпечного онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Сучасним дітям- сучасні хобі
Хобі допомагає у складну хвилину, займає вільний час, сприяє розвитку дитини.
Загальні сайти для батьків та дітей
https://ditvora.com.ua – сайт розрахований на різну аудиторію: мами, тата, діти, вагітні жінки. Містить матеріали на тему родини.
http://soroka-vorona.info – сайт присвячений темам навчання, виховання та розвитку дітей різного віку. Може бути цікавим для дітей, батьків та педагогів.
Мультимедійні інтерактивні сайти
http://www.levko.info – дитячий сайт, що пропонує багатий вибір дитячих ігор, лічилок, загадок, віршів, казок, аудіо- та відеоматеріалів. Також тут можна знайти розмальовки, найпростіші кулінарні рецепти для малечі, матеріали про дитячі свята, а ще поради до різноманітних саморобок.
http://sonyashnik.com/ – розваги для дітей: книжки, аудіо, відео, ігри.
http://pustunchik.ua/ua – дитячий портал з іграми, мультфільмами, віртуальними майстер-класами та конкурсами для розвитку дитини.

Сайти, де можна знайти казки та відомі дитячі твори
http://chytanka.com.ua/ – це дитяча публічна онлайн-бібліотека. У бібліотеці зібрані ті книги, які давно не перевидаються і яких у крамницях немає.
http://abetka.ukrlife.org/ – абетки, казки, читаки, скоромовки, загадки, прислів`я.
http://www.clarastudio.tv/ – це веб-сторінка, на якій зібрані проекти християнської мультимедійної студії Clara Studio – добрі, кумедні, дотепні, пізнавальні історії українською мовою.
http://kazkar.info/ – зібрані найкращі казки з усього світу: англійські, німецькі, французькі, індійські і українські народні казки.
http://derevo-kazok.com.ua/ – на ресурсі зібрано безліч казок вітчизняних та зарубіжних авторів. Твори можна слухати онлайн, читати та дивитись відео.

Немає коментарів:

Дописати коментар