неділю, 14 травня 2023 р.

З Днем Матері!

Бажаємо у будь-якій життєвій ситуації, у будь-який день тижня відчувати себе найулюбленішою і неповторною, чудовою та винахідливою, веселою і бадьорою мамою на світі. Нехай люблять і цінують діти, нехай радує і дарує щастя материнського серця кожен день!

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей до Дня матері презентує віртуальну хвилинку цікавих повідомлень
«Я вдячний Богові за маму».
1. Слово «мама» практично у всіх мовах звучить однаково або дуже схоже. І російські, і іспанські, і китайські діти називають свою маму однаково — мама. Англомовні діти говорять «мom» — «мам». Дивно, чи не так? Секрет в тому, що самі діти обрали, як їм називати своїх матерів. Одним з перших складів, вимовлених дитиною, є склад «Ма». Саме тому практично в усіх мовах світу цей склад використовується в слові, що означає «Мама».
2. Європейська громадська організація МаМа провела дослідження і з’ясувала, що жінка, яка «сидить вдома з дитиною», насправді не просто не сидить, а «намотує» в день в середньому 40 км, виконуючи до 200 справ. Для порівняння: дистанція напівмарафону становить 21 км.
3. Найстарша мати в сучасній історії - індіанка Райо Деві Лохан, яка народила свою дочку в 70 років.
4. Мати, яка народила найважчу дитину — Кармеліна Феделе з Італії (1955 рік). Її новонароджений малюк важив більше 10 кілограмів.
5. Вчені вважають, що гормони, які виробляються в мозку вагітних жінок, призводять до постійної зміни особистості. Точно так, як гормони, що виробляються в організмі підлітка, сприяють розвитку його мозку.
6. День матері – третє за популярністю свято в світі, друге – тільки Різдво і Великдень. Інші країни святкують свої власні версії Дня матері.
7. У Великобританії є «Материнська неділя», Японія святкує день народження імператриці Коджуна, і Іспанія і Португалія відзначають свято 8 грудня, вшановуючи Діву Марію і власних мам.

Немає коментарів:

Дописати коментар