понеділок, 30 січня 2023 р.

#Інтернет_центр_інформує #ДИСТАНЦІЙНА_ОСВІТА_ПОРАДИ_ДЛЯ_БАТЬКІВ

Дистанційна освіта може бути такою ж якісною та ефективною як і класична, а також, це привід навчитись чомусь новому та впевнено крокувати вперед.

Онлайн навчання - це реальність, яка міцно і надовго увійшла в наші будні. Замість того, щоб заперечувати онлайн заняття, намагайтеся організувати своїй дитині всі умови для повноцінного дистанційного навчання.
ПРАВИЛЬНИЙ РОЗПОРЯДОК ДНЯ - ЗАПОРУКА УСПІХУ В НАВЧАННІ
Зробити домашній розклад. Можна повісити його на холодильник, щоб школяр спочатку орієнтувався, коли йому потрібно пообідати, коли варто відпочити, о котрій слід приступити до виконання домашньої роботи. Виконувати всі щоденні обов'язки в один і той же час. Пробудження, сніданок, обід і вечеря повинні бути в один час, щоб за пару тижнів виробилася звичка, і дитина навчилася використовувати свій вільний час, підлаштовуючись під графік. Дати чітке розуміння, що таке «дедлайн». У багатьох школярів з настанням дистанційного навчання стерлася межа обов'язковості. Підкажіть дитині завести свою записну книжку, в якій будуть фіксуватися періоди здачі домашніх завдань, рефератів і самостійних робіт. Поділіться порадами про те, як встигати виконувати все вчасно. Наприклад, спеціально для себе ставити термін на 2 дні раніше, щоб до визначеного дня точно встигнути. Сформувати правильне розуміння категорій «навчання» і «відпочинок». Дитині потрібно якісно відпочивати, щоб відновлювати сили. Тому стежте за тим, щоб в повсякденному графіку були присутні рухливі ігри, прогулянки на свіжому повітрі, хоча б міні-тренування за допомогою відео на Ютубі. Не перешкоджайте спілкуванню з однокласниками і друзями. Адже якщо школяр буде тільки вчитися, то буде складно уникнути вигоряння. Правильно складений графік - це ключ до успіху і здорового психоемоційного стану. Пам'ятайте про це і не нехтуйте простими порадами.

Немає коментарів:

Дописати коментар