понеділок, 9 січня 2023 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей пропонує літературну добірку "Кращі різдвяні історії ".

Новорічні, Різдвяні свята посідають особливе місце у душі кожного українця. Вступаючи у новий рік, розпочинаючи новий відлік часу, маємо потребу освятитися найкращими почуттями, щиро побажати одне одному щастя та здоров’я, миру та злагоди в родині та в країні. Таке послання вкладаємо в українські традиції святкування зимових свят – кутю на покуті, щедре засівання сусідської домівки, величальну щедрувальницьку пісню на честь господаря й господині та їх діточок.

Завжди хочеться подовжити цю радість, вловити невагомий, особливий різдвяний настрій. Зробити це дуже просто – різдвяний дух є в кожній книжці, які ми пропонуємо. Поряд з її героями відчуваєш красу і магію свята. Вони залюбки стають провідниками у світ, сповнений добра та любові.
1.Прекрасно змальовує традиційно українське свято Михайло Стельмах у повісті «Щедрий вечір».
2.Зворушливу історію про хлопчика, що заблукав в морозну різдвяну ніч у лісі та дивом врятувався, розповідає Михайло Коцюбинській в оповіданні «Ялинка». Чудове оповідання, щоб почитати діточкам напередодні Різдва.
3.Та найяскравіше дух українського Різдва передає Микола Гоголь у повісті «Ніч напередодні Різдва», події якої оповиті магією очікування неймовірного свята з описом усіх різдвяних традицій українського народу, а також з історією про перше кохання, що лишається незламним усупереч усьому і розквітає у радісний день Різдва Христового.
4.Гейг, М. Дівчинка, яка врятувала Різдво.
Нині святвечір і все йде шкереберть. Амелія Вішарт замкнена у пастці в Робітному домі Кріпера, а над Різдвом нависла загроза. Магія блідне.
5., Гейг, М. Хлопчик на ім'я Різдво .
6.Гордер Ю. Різдвяна містерія.
7.19 різдвяних історій
19 сучасних українських письменників написали історії про те, яким різним буває Різдво. Про те, яким різним буває життя.
8.Діккенс, Ч. Різдвяна пісня в прозі, або Різдвяне оповідання

Немає коментарів:

Дописати коментар