середу, 9 червня 2021 р.

8 червня 2021 р. у Черкаській центральній міській бібліотеці для дітей відбулася зустріч вихованців комунального позашкільного закладу «Клуб юних моряків з флотилією» з членами делегації управління флотилії Військово - Морських Сил Збройних Сил України, яка прибула з почесною місією щодо підписання угоди про шефські взаємини на чолі з командиром флотилії Військово- Морських Сил ЗСУ капітаном 1-го рангу, легендарним командиром морського тральщика «Черкаси», Почесним громадянином міста Черкаси Юрієм Федашем.

Тральщик “Черкаси” був останнім кораблем українських Військово-морських сил, який чинив опір російським агресорам. Його було захоплено вже після анексії Криму росіянами.

Юні вихованці із перших вуст почули про будні українських моряків, задавали військовим запитання щодо життєдіяльності військово-морського флоту, подальшої співпраці з клубом, та подарували оригінальний нагрудний знак комунального позашкільного закладу «Клуб юних моряків з флотилією» колишньому командиру морського тральщика «Черкаси» Юрію Федашу. «Дуже символічно, що на емблемі нашого клубу зображений саме легендарний тральщик «Черкаси»», - зазначив директор позашкільного закладу Владислав Підгурський, вручаючи подарунок Юрію Федашу.
Юрій Федаш наголосив, що незабаром флоту будуть потрібні нові професійні кадри та запросив юних моряків навчатися у спеціальних навчальних закладах.

Учасників заходу привітав міський голова Анатолій Бондаренко.
«Ця зустріч має розпочати нову сторінку співпраці з військово-морською флотилією ЗСУ. Я впевнений, що після неї ви надихнетеся патріотизмом цих людей, які вірою, честю і совістю, віддаючи частинку свого життя, служать нашій країні», - зауважив Анатолій Бондаренко.
У бібліотеці організовані виставки: «Історія українського флоту», моделі кораблів вихованців Клубу юних моряків.







Немає коментарів:

Дописати коментар