понеділок, 7 червня 2021 р.

#ПІЗНАВАЛЬНИЙ #КАЛЕЙДОСКОП #ВСЕЗНАЙКА

  

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє віртуальний пізнавальний калейдоскоп «Всезнайка».

Бібліотекарі підготували віртуально - довідкову розповідь
« Василь Шкляр - дітям»
Усі українці чули про Василя Шкляра, багато хто його бачив, чимало людей знайомі з ним. Його по праву вважають одним з найвідоміших, читаних і «містичних» сучасних письменників.
У бібліотеці багатьох книголюбів мають місце його романи «Ключ», «Елементал», «Залишинець. Чорний ворон», «Маруся», «Троща» тощо. Багато зачитуються його оповіданнями, гортають збірки прози, видивляються його ім’я серед перекладачів…
Є ще і інша сторінка творчості Василя Шкляра – автора дитячих книжок.


«Песик Гав, соловейко, джміль і два жолуді» – це літературно-художнє видання для дошкільного і молодшого шкільного віку. Тут яскраві та насичені, цікаві ілюстрації, які змалював художник Кость Лавро. Текст семи невеличких, але повчальних і жартівливих, веселих та легких оповідок подано паралельно двома мовами – українською та англійською, що спонукає малят до вивчення іноземної мови. Кожна оповідка – це коротка окрема завершена історія. Однак усіх їх між собою об’єднує головний персонаж – хлопчик Василько, котрий весь час знаходить для себе цікаві пригоди.
Паралельний текст англійською стане унікальною допомогою для розумненьких хлопчаків і дівчаток, охочих змалечку вивчити іноземну мову.


«Помста Баби Яги»
Письменник Василь Шкляр та художник Кость Лавро створили книжку для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Це збірка яскравих оповідань про перше входження дитини у складний світ людських взаємин. Про пізнання добра і зла, які тісно сусідують як у реальному житті, так і в чарівній казці.
Приємного читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар