понеділок, 21 вересня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє «Зірки книжкового всесвіту». «Король жахів».

 


Стівен Кінг — американський письменник відомий як «Король жахів». У світі продано понад 350 мільйонів примірників його творів.
Народився 21 вересня 1947 році в Портленді (штат Мен, США). Навчався у коледжі Лісбон-Хай. В 12-ти річному віці разом із старшим братом видавали місцевий інформаційний вісник «Dave's Rag». В 1966 вступи до Університету Мен, закінчив бакалаврат. З 1971 працював викладачем англійської мови у Хемденській академії.

В 1974 вийшов друком перший роман «Керрі». За сюжетом зняли три фільми. Понад 15 разів був нагороджений «Всесвітньою премією фентезі», понад 10 — «British Fantasy Awards», більше п’яти — «Премією Едгара Алана По», отримав «Премію Г’юго» та безліч інших нагород та відзнак.

"Сяйво"- перший бестселер у твердій палітурці Кінга.
Загалом написав понад 50 художніх книг («Крістіна», «Воно», «Сяйво» та ін.) та 5 у жанрі нонфікшн («Про письменство», «Секрети вікна» та ін.). Під псевдонімом Річард Бахман опублікував сім романів («Лють», «Довга прогулянка», «Дорожні роботи» та інші).

Знято більше ніж 64 фільмів та серіалів за сюжетами творів Кінга. Автор неодноразово брав участь у роботі над зйомками (як сценарист та продюсер), написав понад 10 оригінальних сценаріїв та знявся в безлічі епізодичних ролей («Під куполом», «Кладовище домашніх тварин»).

Немає коментарів:

Дописати коментар