вівторок, 15 вересня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє калейдоскоп цікавих повідомлень «Світ цікавих фактів»

Цікаві і маловідомі факти про найбільший пошуковик Google
1. Перший час штаб-квартира Google базувалася в гаражі одного з друзів засновників пошуковика.
2. Його назва стала наслідком помилки одного з інвесторів — щоб отримати гроші в банку, необхідно було саме під цією назвою зареєструвати фірму, що і було зроблено 4 вересня 1998 року, але в чеку була допущена помилка, в результаті чого пошуковик називається не Googol, а Google.
3. Великі гроші прийшли в Google тільки 19 серпня 2004 року в момент виходу на IPO. У цей день практично всі співробітники Google, включаючи кухаря і масажистку, стали мільйонерами. 4. Засновникам Google Сергію Брину і Ларрі Пейджу належить тільки 16% акцій компанії. Але навіть з таким пакетом акцій вони мають статок в 46 млрд доларів.
5. У Google, крім людей, працюють ще й близько двох сотень козлів. Саме цим незвичайним співробітникам керівництво довірило догляд за травою в величезному кампусі компанії і її добриво. За тваринами доглядає спеціально найнятий пастух з собакою.
6. Основним джерелом доходів Google є реклама. Компанія заробляє до 20 млрд доларів на рік на ній. Це більше, ніж найбільші американські телекомпанії CBS, NBC, ABC і Fox разом узяті.
7. Перший "дудл" Google був найбільш незвичайним — у ньому повідомлялося, що засновники компанії виїхали на фестиваль і не зможуть оперативно реагувати на технічні проблеми.
8. Кожну секунду в пошуковій системі Google щось шукають 2 мільйони користувачів.
9. У 1997 році Yachoo відхилив можливість купити Google за 1 млн. Доларів, Google тепер коштує 200 млрд. Доларів.
10. Компанія Google має намір просканувати всі відомі 129 мільйонів книг.
11. Коли Google став публічним підприємством, його засновники Сергій Брін, Ларрі Пейдж і генеральний директор Ерік Шмідт просили, щоб їх зарплату урізали до одного долара. Наступні пропозиції від компанії збільшити їх зарплати були відхилені ними, тому що основний дохід вони отримували від володіння акціями Google.
12. Співробітників компанії Google заохочують приділяти 20% робочого часу індивідуальними проектами. В результаті такої філософії корпорації були створені Google News, Orkut.
13. Перше місце зберігання жорсткого диска Google було створено з дитячого конструктора LEGO. Як свідчить легенда, Ларрі і Сергію потрібен був дешевий і легко розширюваний спосіб зберігання десяти 4-Гб жорстких дисків, а LEGO відповідав усім вимогам.

Немає коментарів:

Дописати коментар