пʼятниця, 28 червня 2024 р.

#День_Конституції_України

28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України — першу Конституцію незалежної української держави.



Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України та повинні відповідати їй.


Прийняття Конституції стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
28 червня у читальному залі Черкаська центральна міська бібліотека для дітей для користувачів бібліотеки відбувся інформ-реліз «Конституція – гарант Незалежності».


Діти дізналися, що Конституція — це не просто набір правил про державу, про вибори, права та обов’язки суспільства та кожного громадянина. Це найвищий закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу і який, наче компас, дозволяє тобі почуватися у безпеці та здійснювати усі свої мрії.


Учасники змогли проявити ерудицію під час правової вікторини, конкурсу «Мої права та обов’язки», мали змогу ознайомилися з матеріалами тематичної книжкової виставки.


Бібліотекарі закликають читачів пишатися нашою Україною, любити її, шанувати свій рід, не цуратися одне одного, жити за Основним Законом, що на віки поєднав усіх українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар