середу, 24 листопада 2021 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє калейдоскоп цікавих повідомлень «Цікаво знати».

 

Цікаво знати,що 24 листопада народився Дейл Карнегі, американський педагог, лектор, письменник.
Книги Карнегі були видані мільйонними тиражами у багатьох країнах світу, а його погляди на організацію ефективної взаємодії між людьми досі не втратили актуальності.
Дейл Карнегі народився 24 листопада 1888 року на фермі Мерівілль в штаті Міссурі. Сім’я жила дуже бідно, проте він зміг вступити до Державного Педагогічного Коледжу в Уорренсбурге і отримати непогану освіту.
Під час навчання на передостанньому курсі Дейл починає займатися у дискусійному гуртку, де проявляється талант Карнегі до публічних виступів, протягом року він завойовує найвищі нагороди на усіх конкурсах коледжу.
Після коледжу Дейл деякий час працює на фірму «Армеро енд компанії» агентом з продажу сала, бекону і мила. Потім він переїжджає в Нью-Йорк, де пробує себе в акторському ремеслі. У 1911 році Карнегі стає викладачем ораторського мистецтва.
Восени наступного року починає вести лекції у групі «Християнської асоціації молодих людей». У цей період Карнегі розробляє свою власну систему навчання комунікативним навичкам. Викладацьку діяльність поєднує з веденням колонки в одній з газет, присвяченій питанням про ефективне спілкування і веде радіопередачу «Маловідомі факти з життя відомих людей».
Згодом Карнегі створює «Інститут ефективного ораторського мистецтва і людських відносин», який має філії у багатьох містах світу.


Карнегі — автор знаменитих книг: «Ораторське мистецтво та надання впливу на ділових партнерів», «Маловідомі факти з життя відомих людей», «Як завойовувати друзів і впливати на людей», «Як перестати турбуватися і почати жити»,«Як виробляти впевненість і впливати на людей».
Карнегі помер від лімфогранулематозу 1 листопада 1955 року на 67 році життя у своєму будинку в Форест Хіллз (штат Нью-Йорк).
День завоювання друзів відзначається в США у день народження Дейла Карнегі

Немає коментарів:

Дописати коментар