вівторок, 16 листопада 2021 р.

#БІБЛІОТЕЧНЕ_ЗАКУЛІССЯ

ЩО? ДЕ? КОЛИ? І ЯК зробити роботу цікавою, креативною та насиченою для користувачів знають бібліотечні працівники Черкаської центральної міської бібліотеки для дітей, які займаються плануванням на наступний рік та звітують за минулий.

Необхідною умовою розвитку бібліотеки є здібність бібліотекарів до критичного мислення, що припускає уміння змоделювати ситуацію, відчути необхідність змін, розробити їх стратегію, використовувати креативні методи і втілити цю стратегію в життя.
План - основа всієї діяльності бібліотеки, визначення перспективних і поточних цілей, завдань та їх виконання. Від того, наскільки професійно грамотно і якісно складений план роботи, багато в чому залежатиме ефективність і продуктивність всієї подальшої діяльності бібліотеки.
Вибір пріоритетних напрямів діяльності бібліотеки - основний етап планування. Він повинен відображати всю діяльність бібліотеки: від формування фондів до підвищення кваліфікації працівників бібліотеки. У плані роботи має бути різноманіття форм, методів і змісту роботи, за допомогою яких реалізуються основні функції бібліотеки - інформаційна, освітня і культурна, які примушують читача мислити, міркувати, відстоювати свою точку зору.

Немає коментарів:

Дописати коментар