четвер, 18 лютого 2021 р.

#КНИГА #ЧИТАННЯ #БІБЛІОТЕКА #ЗБЕРЕЖЕМО #ДУХОВНІСТЬ

                           
Книга була, є і ще довго буде залишатись головним чинником формування людської особистості, розвитку її культурного, освітнього, інтелектуального і професійного потенціалу".
"Сьогодні всі кричать, що електронна книга знищить книгу. Не може книга знищити книгу. Була книжка на глині, на шовку, на папірусі. Книга – це зміст, логіка, закінчені знання".
"Ми трагічно втрачаємо інтелект. Сьогодні вже фактично нема кому писати підручники для вищої школи з технічних дисциплін, з інженерних дисциплін. Основна маса авторів – це люди похилого віку, і вони йдуть з життя, не маючи можливості комусь щось передати".
"Людина, що читає, не реагує на маніпуляції".
"Коли сьогодні говорять "політика реформ", і в цій фразі відсутнє слово книга, то це означає, що це не реформи і, можливо, взагалі, не політика, а просто фраза".
"Хочеться, щоб книга в Україні стала буденщиною, щоб вона була у кожній сім’ї. Коли ми звозимо у Львів з усієї України, то здається, що їх так багато. А уявіть, коли ці книжки знову зі Львова розвезти по Україні, то на цьому "бутерброді" буде по шматочку".
"Сьогодні книга мусить бути визнана в державі стратегічним продуктом, зокрема, наукова, технічна, науково-популярна, яка формує людину, дає знання, упевненість у майбутньому".
"Якщо наша влада на всіх рівнях не розуміє, що людина, яка читає, творить державу і націю, а професіоналами стають також завдяки книжкам, то не буде багатої України з новітніми технологіями і жодна з реформ не піде".
"Книга має реалізувати свою функціональність: дати людині знання, розуміння себе і світу, можливість керувати своїми думками і діями, бути майстром своєї справи".
"…нація, яка не читає, втрачає енергію розвитку, не прогресує і зникає. Начитана людина креативна, вона створює нові змісти, рухає суспільство".
"Повернімо суспільству книгу, нації розум, Україні майбутнє".
Олександр Афонін
(президент Української асоціації видавців та
книгорозповсюджувачів)

Немає коментарів:

Дописати коментар