четвер, 11 лютого 2021 р.

#GlobalLesyaUkrainka2021. Черкаська центральна міська бібліотека для дітей підготувала серію віртуальних літературно-музичних композицій «Кохання в житті Лесі Українки». Перша з них «Милий мій! Ти для мене зруйновний храм» присвячена першому коханню письменниці.



Кажуть, що справжній поет не повинен бути щасливим. Цей вислів можна віднести до долі Лесі Українки. Здається, вона народилася для щастя, адже Бог дав їй стільки талантів, але життєвий шлях виявився важким, тернистим, переповненим фізичного болю, душевних мук і нещасливого кохання...
Тридцять років вона боролося із невиліковною хворобою, і рідні люди, як могли, полегшували її страждання. Але жоден з них не міг захистити Лесю від неї самої, від її кохання. Вона любила без міри. Для письменників кохання – наче світло в кінці тунелю: без нього життя перетворюється на темряву. Тому творчість будь-якого поета чи прозаїка – це передусім історія його кохання, зрад, інтриг і пристрастей. Такі історії не схожі між собою, кожна має свою родзинку та особливе значення, і в тому, мабуть, головна принада любові.

Немає коментарів:

Дописати коментар