четвер, 15 лютого 2024 р.

Історична подорож «Бульвар Шевченка»: минуле і сьогодення»

 Черка́си — місто, яке розташоване на правому березі Кременчуцького водосховища. У 1954 році була створена Черкаська область і місто стало обласним центром.



Черкаси не мали свого теперішнього планування. І нові вулиці проходили прямо через вже існуючі будівлі. Тому їх зносили та розкатували на їх місці дорогу. Саме так був створений бульвар Шевченка, який став головною вулицею в 1965 році.


Бібліотекар абонемента 5-9 класів Черкаська центральна міська бібліотека для дітей завітала до учнів ЗОШ №15 9 класів та провела історичну подорож на тему «Бульвар Шевченка»: минуле і сьогодення». Учні коротко дізналися про історичні віхи розвитку міста Черкаси та поринули в історію головної, центральної, на сьогодні, бульвару Шевченка. Бульвар є чи не найдовшим у Європі. Його довжина майже 7 км. Зараз він бере свій початок в Соснівці, а закінчується площею 700-річчя Черкас. А точніше від вулиці Бандери до Сінної.


Учні уважно слухали розповідь бібліотекаря, активно брали участь в обговоренні визначних пам'яток та площ, які розміщуються вулицею. Зробили висновки що не одне покоління приклало багато зусиль для розвитку нашого міста. Тому потрібно любити своє місто, оберігати його, цінувати кожну споруду, адже це витвір мистецтва.


Немає коментарів:

Дописати коментар