понеділок, 19 лютого 2024 р.

#Міжнародний_день_рідної_мови

Людина може володіти кількома мовами, залежно від її здібностей, нахилів і прагнень. Але найкраще, найдосконаліше вона має володіти рідною мовою. Рідна мова — це невіддільна частка Батьківщини, голос народу й чарівний інструмент, на звуки якого відгукуються найтонші й найніжніші струни людської душі.


До Міжнародного дня рідної мови у Черкаська центральна міська бібліотека для дітей відбувся мовознавчий марафон «Україна починається з мови».
Працівники бібліотеки разом з
зібрали поетів, любителів поетичного слова та митців з різних куточків України.
Талановиті поети читали авторські вірші, співали пісні, линули численні епітети, слова-зізнання в любові до рідної мови з вуст присутніх.



Ніжна, мила, світанкова, колискова, мелодійна, співуча, лагідна, жива, казкова, красна, чарівна. Найдорожча, добра, власна, солов’їна, барвінкова – українська мова!
До них приєдналися солісти, висловлюючи в піснях любов до мови, адже вона починається саме з пісні. В ній світ добра, краси та віри в магічну силу слова.


Свято пройшло на одному подиху – присутні поринули у чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови.


Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!
Щиро бажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово – щастя, натхнення, добра, миру й світлого майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар