четвер, 22 лютого 2024 р.

#Міжнародний_день_рідної_мови

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки та передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.



До святкування Міжнародного дня рідної мови 21 лютого у Черкаська центральна міська бібліотека для дітей відбувся цікавий, емоційний, змістовний виховний захід «Рідна мова - серця мій подих»» для здобувачів освіти 9 класу ЗОШ№21.
Спікерами на заході виступили заступник директора ЧМ ЦБС по роботі з дітьми Світлана Слодзік та Володимир Поліщук (доктор філологічних наук (2003), професор (2004), завідувач кафедри української літератури та компаративістики ЧНУ ім. Б. Хмельницького, директор Черкаського наукового центру шевченкознавчих досліджень).


Учні дізналися про заснування цього свята, переглянули відеопрезентацію «Міжнародний день рідної мови», ознайомилися з видатними діячами української культури, що передали у спадок майбутньому поколінню почуття патріотизму, національної гордості бути українцем.
Адже українець – це круто, це бренд сьогодення!
Приємно було споглядати учнівську активність, емоційність, знання та ерудицію, толерантне ставлення до думок інших.


Вкотре, всі переконались, що наша мова найпрекрасніша й наймилозвучніша у світі, а говорити українською - це престижно і модно!
Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи та вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.



Немає коментарів:

Дописати коментар