середу, 14 лютого 2024 р.

#День_любителів_бібліотек

День любителів бібліотек (Library Lovers’ Day), що відзначається щорічно 14 лютого, – це особливий день, присвячений ентузіастам та шанувальникам бібліотечної справи в усьому світі. Це день вшанування неоціненної ролі, яку бібліотеки відіграють у наших громадах, відданості бібліотекарів та любові до книг і читання. Це свято, що виникло в Австралії, отримало міжнародне визнання, пропонуючи унікальну можливість висловити вдячність і любов до цих храмів знань.

Це день вшанування неоціненної ролі, яку бібліотеки відіграють у наших громадах, відданості бібліотекарів та любові до книг і читання.

Бібліотеки – це більше, ніж просто сховища книг; це динамічний простір, який пропонує доступ до технологій, сприяє навчанню впродовж життя та слугує центром громади. Вони адаптуються до мінливих суспільних потреб, надаючи все – від допомоги у пошуку роботи до програм цифрової грамотності. У День любителів бібліотек ми відзначаємо цей внесок і ту різноманітність, яку бібліотеки роблять у збагаченні життя. Важливо також відзначити соціальну роль бібліотек у забезпеченні доступності до читання, до книжкових новинок для населення, незалежно від їх фінансової спроможності.
День любителів бібліотек – це щира данина поваги установам, які сформували незліченну кількість умів і зберегли людські знання впродовж століть. Це день для роздумів про роль бібліотеки як культурної основи суспільства, постачальника вільного доступу до інформації, промоутера грамотності та навчання. Скористаймося цією можливістю, щоб відсвяткувати наші місцеві бібліотеки, визнати відданість бібліотечних фахівців і відродити нашу любов до друкованого слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар