четвер, 11 серпня 2022 р.

«Ми читаємо про Україну»

 

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє до Дня Незалежності України книжковий зорепад «Ми читаємо про Україну»

Дитячі книжки, присвячені Україні, її містам, різним аспектам української історії та культури.
Через Інтернет, смартфони та різноманітні ґаджети сучасних дітлахів дуже важко змотивувати до читання.
На щастя, існують книги перед якими не встоїть практично жодна дитина, особливо, якщо вони про рідну Україну.
«Трилогія «Джури», Володимир Рутківський, «А–БА–БА–ГА–ЛА–МА–ГА»
Трилогія «Джури» вважається чи не найкращими історичними книжками для дітей. Недарма Володимир Рутківський в 2012 отримав за неї Шевченківську премію. «Джури козака Швайки», «Джури-характерники», «Джури і підводний човен» — це назвичайно захопливі та розумні мандрівки у 15 століття разом з харизматичними героями — Грициком та малим волхвом на ім’я Санько, юним богатирем, його мамою-велеткою, невловимим козаком та його вірним вовком Барвінком…
«Іван Сила на прізвисько Кротон», Антон Копинець
Перша особливість цієї книги полягає в тому, що її автор насправді був другом головного героя. Антон Копинець знав відомого богатиря і написав книгу, спираючись на численні бесіди. У 1972 році книга була видана у досить скороченому обсязі, і лише у 2012 світ побачила повна авторська версія. Це чудовий приклад пригодницького роману, яким будуть захоплюватися і підлітки, і дорослі. Неймовірні пригоди найсильнішої людини у світі, вихідця із закарпатського села Білки, певно, не залишать байдужими будь-якого уважного читача.
«Зварю тобі борщику», Зірка Мензатюк, Видавництво Старого Лева
Культура країн складається з безлічі речей. ЇЇ власні гастрономічні традиції – одне з надбань, на яке варто звертати увагу, адже з одного боку, вони міцно увійшли у наше повсякденне життя, з іншого – вони несуть на собі відбиток віків. «Зварю тобі борщику» — це чудово ілюстрована книга смачних казок, які знайомлять дітей з аутентичними українськими стравами – борщем, варениками, узваром… Після таких казок дитина обов’язково захоче все це скуштувати. А якщо ви перераховані страви приготуєте разом (дитина може спостерігати або допомагати робити певні речі), тоді сімейні обід чи вечеря перетворяться на неймовірну пригоду, в якій будуть і читання, і кулінарні завдання, і, звісно, смачні страви у якості винагороди.

Немає коментарів:

Дописати коментар