пʼятницю, 11 лютого 2022 р.

#РУБРИКА_ЦІКАВЕ_ЧИТАННЯ

 

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє рубрику «Цікаве читання».
Корисно читати книги! А яких читачів серед нас найбільше?
Є різні типи чичачів...
Один з типів «хуліганство» читача. Йому нічого не варто вирвати пару листів з книжки, розписати її олівцем і взагалі привести в «пристойний» вигляд.
А ось інший тип - «поверхневий» читач. Попросіть його розповісти вам про прочитане - він цього не зможе зробити. Читає він книгу звичайно так: спочатку уважно прочитає перші 2 сторінки, потім перескочить на 89-ю сторінку, після 89-ї просмакует кінець, і від нього почне задом наперед переглядати книгу до 89-ї сторінки. Потім ретельно переглядає всі картинки і відкине книгу в сторону. Книга вже «прочитана».
Є ще «запійний» читач. Цей читач не читає книгу, а просто проковтує. Він присмоктується до неї і, забравшись в затишний куточок, разом з героями книги мчить до пригод.
І, нарешті, останній - «серйозний» читач. Цей читає спокійно, не поспішаючи, з олівцем і блокнотом в руці. Жодна думка не вислизне від його уваги. Спокійно він підчепить її на кінчик олівця і перекине в блокнот.
Якщо б книга вміла говорити, вона б сказала: - Я щаслива, коли мене читає така людина. Бо тільки в цей момент я виконую свій девіз - БУТИ ПЕРШИМ І КРАЩИМ ПОМІЧНИКОМ ЛЮДИНІ В ЙОГО ПРАЦІ. Л. ШНАЙДЕР.
Хай до якого типу читачів ви належите, головне завжди читайте цікаві книжки та отримуйте від цього задоволення!

Немає коментарів:

Дописати коментар