четвер, 10 лютого 2022 р.

"Презентація книги “Процес 26 лютого”

 

Працівники Черкаська центральна міська бібліотека для дітей 10 лютого 2022р. взяли участь у презентації книги “Процес 26 лютого” автора Миколи Полозова, яка відбулася у Черкаська Обласна Бібліотека Для Юнацтва Імені Василя Симоненка.

Книгу «Процес 26 лютого» презентував політичний в’язень Кремля, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Ахтем Чийгоз. Автор книги Микола Полозов – адвокат у політичних справах.
Книга про події окупації РФ нашого Криму та визволення з арешту справжнього патріота УКРАЇНИ Ахтема Чийгоза, як українці та кримські татари чинили опір окупантами, що означає вислів “Крим – це Україна”, як живеться людям у Криму зараз.

Автор книги Микола Полозов у передмові до книги наводить слова Ахтема: “…ант еткенмен, сез бергенмен міллет Ічюн ольмеге…”, що українською – Я поклявся, давши слово за народ померти мій. Вони були сказані під час останнього слова Ахтема Чийгоза у “справі 26 лютого”, яка розглядалася 9 серпня 2017 року.
Ці слова з національного гімну кримських татар. І своїми діями та вчинками Ахтем Чийгоз дотримується їх.
Презентація пройшла динамічно та цікаво і з користю для формування суспільної думки щодо повернення Криму до України. Щирр дякуємо колегам Черкаська обласна бібліотека для юнацтва імені В.Симоненка за запрошення.



Немає коментарів:

Дописати коментар