вівторок, 14 вересня 2021 р.

      

 Черкаси – дивовижне місто , де неможливо нудьгувати. Влітку це справжня столиця водного відпочинку та пікніків на лоні природи. Осінні та весняні парки Черкас вражають барвами та красою, а зимове Черкаське море – справжня казка для екстремалів-рибалок.

Найкращі місця міста ЧЕРКАС Черкаське море (Кременчуцьке водосховище), на березі якого розташовані Черкаси, – це найбільша водойма України, через яку тягнеться 17-кілометрова дамба, що має статус найдовшої в державі інженерної споруди.

Туристи завжди дивуються, коли їдуть дамбою до Черкас. Крім того, і місцевих жителів, і гостей міста приваблює «дикий» відпочинок на островах Черкаського моря, де можна влаштовувати пікніки . Черкаський бір, що розташований на північ і захід від міста та безпосередньо межує з містом – це найбільший в Україні сосновий масив природного походження. Свято-Михайлівський кафедральний собор – найвищий православний храм України. 74-метрова будівля випереджає за висотою відомий Казанський собор і собор Василя Блаженного . Поруч зі храмом триває будівництво найвищої в Україні дзвіниці заввишки 130 метрів. Автором проекту як собору, так і дзвіниці був колишній настоятель храму, владика Софроній,

Музей «Кобзаря» Тараса Шевченка – унікальний музей однієї книги, що має не лише колекцію різних видань, версій і перекладів «Кобзаря», але й володіє низкою історичних документів, пов’язаних із життям найвидатнішого українського митця. «Пагорб Слави» – єдиний в СНД меморіальний комплекс, збудований на честь перемоги у Великій Вітчизняній війні, де «вічний вогонь» замінено на екологічно чисту та економну голограму, яка, на відміну від справжнього вогню, працює цілодобово, а не вмикається лише на свята. Нині в руці статуї Матері-Вітчизни працює друга за ліком, версія голограми, що більш м’яко й точно відтворює язики полум’я.



Немає коментарів:

Дописати коментар