понеділок, 13 вересня 2021 р.

#БІБЛІОТЕКА #НОВИЙ_ФОРМАТ

     

ЧЕРКАСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ - ЦЕНТР ГРОМАДСЬКОГО ЖИТТЯ.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей – це не лише сховище інформації, а багатофункціональний відкритий простір з комплексним поєднанням якісного літературного фонду, місце для зустрічей та спілкування, центр розвитку громад, інтернет - центр з можливістю безкоштовного доступу до актуальної інформації для всіх категорій громадян.
Бібліотека бера активну участь у суспільному житті міста. Яскраве свідченням цьому стали творчі зустрічі з письменниками, спільні проекти з культурно – освітніми закладами та громадськими організаціям: тісна співпраця з Центром німецької культури «Відерштраль», Придніпровською Радою ветеранів, Народним університетом для людей поважного віку,
інтерактивна виставка «На Зламі» за підтримки ГО «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» та Міжнародного благодійного фонду «Небайдужі», архіологічна виставка спільно з Черкаським міським археологічним музеєм, проводяться навчання для голів та ініціативних груп по створенню ОСББ.
Яскраві події у житті бібліотеки:

1.Міжнародний день захисту дітей. Розважальне свято дитинства "Сяйте усмішки сонцем зігріті. ", яке відбулося 26.05.21р. до Дня захисту дітей у рамках Тижня дитячих веселощів.
2.Всесвітній день вишиванки. 19 травня 2021р. пройшло незвичайне свято: «А вишиванка – долі оберіг». Зустріч з заслуженою художницею України, майстринею, засновницею науково-творчого виробничого підприємства «Арта» Олександрою Теліженко.
3. 8 червня 2021 р. відбулася зустріч вихованців комунального позашкільного закладу «Клуб юних моряків з флотилією» з членами делегації управління флотилії Військово - Морських Сил Збройних Сил України, яка прибула з почесною місією щодо підписання угоди про шефські взаємини на чолі з командиром флотилії Військово- Морських Сил ЗСУ капітаном 1-го рангу, легендарним командиром морського тральщика «Черкаси», Почесним громадянином міста Черкаси Юрієм Федашем.
4.В приміщенні Черкаської центральної міської бібліотеки для дітей було організовано інтерактивну виставку «На зламі» про зміни в житті цивільного населення в ході війни на Донбасі. Виставка відкрилась 12 березня 2020 року за підтримки ГО «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» та Міжнародного благодійного фонду «Небайдужі».
5. Проєкт «Мистецький простір на Хрещатику». Черкаська центральна міська бібліотека для дітей
активно долучилися до спільного проекту разом з іншими закладами культури міста. Черкасці та гості міста мали можливість ознайомитися із виставками, послухати музику, потанцювати, взяти участь у різноманітних конкурсах, вікторинах та майстер - класах.
6. Творчі зустрічі з письменниками, поетами, народними майстрами, що сприяють активній популяризації культури та літератури рідного краю.
7. «Бібліотека під парасолькою» - літня вулична акція для популяризації української книги та залучення громади до читання.
8.Тісна співпраця з Центром соціальної реабілітації «Теплий дім», участь у різноманітних благодійних акціях та проектах.
Працівники бібліотеки щоденно наповнюють блог та сторінку у соціальних мережах корисною для відвідувачів інформацією, адже на сьогодні, соціальні мережі відіграють дуже важливу роль у житті суспільства, оскільки послугами Інтернет користується кожен третій українець, а в останні роки, кількість користувачів соціальних мереж постійно зростає. Для бібліотек соціальні мережі є центром діалогу з користувачами.
Адже, бібліотека – це не тільки книги, а в першу чергу, це – люди.

Немає коментарів:

Дописати коментар