понеділок, 14 грудня 2020 р.

Центральна міська бібліотека для дітей представляє урок – пам’яті « Вклонімося Героям». День вигнання нацистських окупантів з міста Черкаси.

 





14 грудня  – знаменна дата в історії Черкас. Саме 14 грудня 1943 року, доблесні радянські воїни визволили наше місто від німецько-нацистських загарбників.

Дорогою ціною оплачене звільнення Черкас – сотні його визволителів сплять вічним сном під гранітними плитами меморіалу – Пагорба Слави, спорудженому на височині над Дніпром. На його плитах навічно викарбувані славні імена звитяжців, які відзначилися в боях за визволення міста.

 

Іменами Героїв Радянського Союзу (загалом 26 воїнів), удостоєних цього високого звання за доблесть, проявлену під час боїв за Черкаси, названі вулиці нашого міста:  Поднєвича, Молоткова, Вернигори, Лазарєва, Сурикова, Хоменка, Тараскова, Онопрієнка, Жужоми, Смирнова, Лук’янова, Чалова, Чіковані та інші.

 

До речі, Званням Героя Радянського Союзу за визволення міста Черкаси від фашистських окупантів було удостоєно 32-х воїнів – визволителів

Немає коментарів:

Дописати коментар