понеділок, 14 грудня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє бібліокруїз «Оригінальні домашні бібліотеки відомих книголюбів».



Якщо ви полюбляєте читати книжки, ймовірно, вам буде цікаво дізнатися про книгозбірні інших бібліофілів: що вони читають і як відпочивають з книжками, як зберігають їх та управляють своїми колекціями. Домашня бібліотека часто розкриває особистість власника. Бібліофіли по всьому світу діляться своїми топ-книжками і улюбленими місцями для читання – від двоповерхової бібліотеки до майстерно організованого затишного книжкового куточка.
«Книги — це наркотик у твердій палітурці. Без небезпеки передозування. Я — щаслива жертва книг », — вважає дизайнер одягу Карл Лагерфельд.
МАРК ТВЕН
Відомий письменник Марк Твен (Mark Twain) був ненаситним читачем, і бібліотека в його готичному вікторіанському будинку це доводить. В бібліотеці можна знайти панелі, зроблені вручну, різьблений дерев’яний декор та елітні каміни. Полиці цілковито заставлені книгами. У бібліотеці є вихід у зимовий сад.
З бібліотекою пов’язана ще одна цікава історія: дочка Марка Твена щовечора просила його розповісти їй історію. Історія повинна була містити всі об’єкти, які вона викладала на скатертину. Вона завжди починалась справа наліво від зображення кота з гофрованим коміром до портрету дівчини на ім’я Еммелайн. Але кожного вечора історія була різна.
АГАТА КРІСТІ
Письменниця Агата Крісті (Agatha Christie) володіла дивовижною віллою в григоріанському стилі у Девоні, Англія, де вона та її сім’я проводили літні канікули. Її бібліотека – це не лише затишне місце та велика колекція книг. Тепер це ще й музей, який можна відвідати щоб поглянути на велику фреску, яку намалювали солдати під час Другої світової війни.
КАРЛ ЛАГЕРФЕЛЬД
Цей король моди може похвалитися однією з найбільш вражаючих домашніх бібліотек, які коли-небудь були. Від підлоги до найвищої стелі у своїй квартирі у Парижі, він зайняв книгами. Колекція Карла Лагерфельда (Karl Lagerfeld) включає в себе більше 60 000 томів, що робить її однією з найбільших приватних бібліотек у світі. Більшість книг розповідають про моду.
ВУДІ АЛЛЕН
В манхетенському будинку відомого актора та режисера Вуді Алена (Woody Allen) затишно і зі смаком розмістилась домашня бібліотека. Вона ніби закликає загорнутися ковдрою у кріслі, і ввечері біля каміну почитати декілька сторінок улюбленого роману. Якщо додати ще й вигляд з вікон, де Аллен знімав фільм «Annie Hall», який виграв три «Оскари», то ми отримаємо ідеальне місце для бібліофіла.
ДЖЕЙН ФОНДА
Її бібліотека – це картини Джексона Поллака на стінах та книжкові полиці, які простягаються до стелі. До полиць в додатку є високі сходи для того, щоб дістати навіть найбільш «високогірні» книги в колекції акторки. Чистий, світлий та сучасний дизайн не може не надихати книголюбів на читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар