суботу, 9 березня 2024 р.

#Поетичний_меседж_поколінь #Шевченку_210

Тиждень Тарасового слова.



9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.
7 березня у Черкаська центральна міська бібліотека для дітей відбулося літературно музичне свято" На струнах Кобзаревої душі".


У заході взяли участь головний спеціаліст управління культури Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Тамара Норовкова, заступник начальника управління культури, начальник відділу культурно - мистецьких закладів Олена Стромило, працівники бібліотеки.

Присутні вшанувати пам’ять поета, доторкнувшись серцем до його творів, пройнялися їхнім духом: натхненно декламували вірші, в кожному з яких оспівана могутня Вкраїна, найвища краса і життєва основа – слово. Поезія, яка звучала протягом заходу стала справжньою душею свята.

Естетичного оформлення додали авторські пісні на слова Шевченка від талановитої Lidia Voytsyah, які зігрівали душі та вселяли надію на те, що минатимуть роки, змінюватимуться покоління, а слово Шевченка буде жити вічно.
На завершення усі присутні переглянули книжкову викладку літератури «Натхненне слово Кобзаря».
Нехай пам’ять про Великого Кобзаря, його творчість живе у наших серцях вічно і буде гідним прикладом любові до нашої Батьківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар