середа, 27 вересня 2023 р.

#Всеукраїнський_день_бібліотек

     

26 вересня до Черкаська центральна міська бібліотека для дітей завітали поважні гості: бібліотечна спільнота Черкаської міської централізованої бібліотечної системи на чолі з директором Олена Шор, Володимир Поліщук (доктор філологічних наук (2003), професор (2004), завідувач кафедри української літератури і компаративістики ЧНУ ім. Б. Хмельницького, директор Черкаського наукового центру шевченкознавчих досліджень) та команда Луганська ОУН_Б з презентацією проєкту мандрівної бібліотеки.

Розпочалася зустріч привітальним словом з професійним святом заступника директора ЧМЦБС по роботі з дітьми Светлана Слодзик. Володимир Поліщук розповів про клопотання присвоїти бібліотеці ім’я Михайла Слабошпицького - для вшанування пам’яті видатного земляка за ініціативою Спілки письменників та узгодили активну співпрацю у подальшому.
Заступниця директорки Луганської ОУНБ Анастасія Літашова розповіла про події, які довелося прожити у 2014 році одній з найстаріших і найбільших наукових бібліотек України, про евакуацію до Старобільська, де бібліотека успішно працювала до початку повномасштабного вторгнення.

Молода, ініціативна команда Луганської ОУНБ презентувала мандрівний формат роботи книгозбірні, розповіли про досвід, який отримали за час повномасштабної війни, про те як їм вдалося не лише продовжити роботу, а й успішно реалізуватися новими проєктами в непростих умовах. На сьогодні луганські бібліотекарі пропонують авторські курси з української мови, тренінги з медійної грамотності та кібербезпеки, онлайн та офлайн медійну школу для бібліотекарів BrainPark, де бібліотекарів навчають графічному дизайну, допомагають засвоїти правила нової редакції українського правопису, навчають копірайтингу, авторському праву, SMM, користуватися ґуґл-сервісами й володіти мовою інклюзії.
Захід завершився теплою розмовою, привітаннями з прийдешнім Всеукраїнським днем бібліотек та книжковими подарунками.

Немає коментарів:

Дописати коментар