середа, 13 вересня 2023 р.

#Хаб_цифрової_освіти

Бібліотека – офіційний хаб цифрової грамотності.
Сьогодні кількість користувачів мережі Інтернет постійно зростає, при чому частка молоді та зовсім юної аудиторії серед користувачів дуже велика. Для багатьох, особливо молодих людей, Інтернет стає інформаційним середовищем, без якого вони не уявляють собі життя. Але вміщаючи в себе великий інформаційний, навчальний розважальний потенціал, Інтернет може бути небезпечним та становити певний ризик, особливо для дітей. Дорослим необхідно пам’ятати про існування загроз в Інтернеті та приділяти підвищену увагу питанню безпеки.


12 вересня в Інтернет-центрі Черкаська центральна міська бібліотека для дітей з читачами бібліотеки на платформі «Дія.Цифрова освіта» переглянули та обговорили серіал «Онлайн-безпека для дітей».
Інтерактивний симулятор «Онлайн-безпека для дітей» дає дітям змогу самим зануритися в реальні ситуації та самостійно їх вирішити. Йдеться, приміром, про алгоритм правильних дій, коли незнайома особа контактує з дитиною та просить її щось виконати. Також діти отримали прості поради, як зробити свій гаджет безпечним, захистити сторінки в соціальних мережах тощо.



Немає коментарів:

Дописати коментар