понеділок, 14 березня 2022 р.

День українського добровольця .

 Черкаська центральна міська бібліотека для дітей

День українського добровольця – це свято людей, які за покликом серця стали на захист України, її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності.
Феномен добровольства здавна притаманний українцям. Одним із перших таких прикладів можна назвати Запорізьку Січ – воєнізовану структуру з добровольчих батальйонів, які століттями боронили Україну. Інший яскравий приклад, але вже з нової історії України – легіон Українських Січових Стрільців, що теж формувався виключно на добровольчих засадах. А, підчас Першої світової війни та Другої світової війни саме добровольці першими стали на захист вітчизни.
Але найновіший приклад – це Революція Гідності та початок воєнних дій на сході нашої держави. Тоді гордістю українського народу знову стали українські добровольці. Саме завдяки їм вдалося зупинити просування агресора в період 2014 року. Завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу, озброїти армію та підготувати їм професійну заміну. Загалом у конфлікті на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів.
Сьогодні українська нація об’єдналась у боротьбі проти військового вторгнення Росії, забувши про свої внутрішні розбіжності. Громадяни поповнюють ряди територіальної оборони та готуються до участі у партизанському русі.
Низький уклін усім, хто долучався і продовжує гідну справу добровольчої допомоги і захисту рідної землі! Дякуємо воїнам-добровольцям за небайдужість, патріотизм та активну громадянську позицію!

Немає коментарів:

Дописати коментар