вівторок, 10 серпня 2021 р.

#МоянеймовірнаУкраїна

     

Тясминський каньйон – справжнє диво природи, якому немає рівних у всій Україні.
Тясминський каньйон знаходиться у м. Кам'янка Кам'янського р-ну Черкаської області, його назва походить від однойменної мальовничої річки Тясмин, яка майже замкнутим колом огинає Холодноярське плоскогір'я. У районі міста Кам'янки річка протікає у вузькому і глибокому гранітному жолобі, тому пам'ятка природи і отримала таку назву. Це місце знаходить зовсім недалеко (не більше 10хв пішки) від садиби Давидових.
Тясминський каньйон – це скелі, що мають висоту 12-15 метрів і високо підіймаються над річкою, ландшафт лісостепової зони, а також – рідкісні рослини і реліктовий комплекс мохів, яких тут нараховується понад 50 видів. Його скелі вкриті глодом, польовим і татарським кленом, у каньйоні зустрічаються рідкісні різновиди папороті, а на правому березі річки Тясмин – ще і степова рослинність. Флора степових схилів викликає велике зацікавлення у ботаніків, оскільки тут натрапляємо на багато рослин, які внаслідок людської діяльності у степу є на межі вимирання і занесені до Червоної книги України. У межах каньйону знаходиться багато джерел з питною водою.
Приєднуємося 🙋🙋🙋
Центральна міська бібліотека для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка оголошує челендж "Моя неймовірна Україна" присвячений 30-річчю Незалежності України.
Аби взяти участь, розміщуйте на власній сторінці у Фейсбук будь-яку свою фотографію з мальовничими краєвидами під хештегом #МоянеймовірнаУкраїна

Немає коментарів:

Дописати коментар