вівторок, 27 липня 2021 р.

Книга. Діти. Читання. Як правильно читати дитині.

 


Книга. Діти. Читання.

Як правильно читати дитині.
Знайомство дитини з хорошою літературою — важливий етап у її розвитку . В дозвіллі малюка обов’язково повинно залишатися трохи часу для читання. Бажано, щоб до моменту вступу до школи дитина вже вміла більш або менш впевнено читати — шкоди від цього в жодному разі не буде.
1. Оскільки навчання завжди починається з прочитання книг батьками вголос, дорослим потрібно зосередитися на виборі хорошої літератури. Для дитини чудово підійдуть не тільки казки, але і короткі оповідання класиків, жарти та байки, міфи і віршовані твори.
2. Час для читання потрібно знаходити щодня. І це повинна бути не нудна обов’язкова процедура, а свого роду гра. І дитина, і батьки повинні перебувати в гарному настрої.
3. При читанні вголос для дитини дорослим дуже важливо дотримуватися виразності. Необхідно, щоб малюк міг образно уявити як відбуваються в книзі події, тільки тоді він зможе ними зацікавитися.
Після читання дуже корисно обговорити з дитиною те, що він тільки що дізнався з книги — це допоможе закріпити інформацію та посилить інтерес.
Важливо! Батьки повинні враховувати власні побажання дитини при підборі книг — від цього не буде шкоди.
Любов до читання можна прищепити лише за умови, що дитиніу справді зацікавило таке заняття.

Немає коментарів:

Дописати коментар