суботу, 7 травня 2022 р.

8 ТРАВНЯ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАТИМЕ ПІД ГАСЛОМ “ПЕРЕМОГЛИ НАЦИСТІВ – ПЕРЕМОЖЕМО І РАШИСТІВ!”

Україна послідовно впроваджує європейський підхід до пам’яті про Другу світову війну.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.
Цього року Україна відзначає 8 травня в умовах повномасштабної військової агресії росії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, на саме існування українців, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі.
3 травня 2022 року Верховною Радою України ухвалено заяву про неприпустимість монополізації російською федерацією перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Українці зробили надзвичайно вагомий внесок у Перемогу над нацизмом, ставши однією з націй-переможниць.
Мільйони українців зі зброєю у руках боролися з нацизмом упродовж усієї війни.
Для українців протистояння російській агресії – це боротьба за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда, який заради досягнення мети не гребує ані воєнними злочинами, ані злочинами проти людства.
У 1939–1945 роках ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму. Тому традиційне гасло цих пам’ятних днів «Пам’ятаємо – перемагаємо!» цього року на державному рівні дещо видозмінене і звучить так: «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!».
А незмінним символом пам’яті залишається червоний мак.
Кожен, хто віддавав наказ, кожен виконавець, кожен хто виправдовував, кожен, хто ніс російську пропаганду в світ, кожен хто фінансував, має отримати свій вирок. І саме для цього і ми, і світ маємо об'єднатися. Щоб це зло було знищено. Знищено назавжди.
Ніколи знову! Знову.
Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила.

Немає коментарів:

Дописати коментар