пʼятницю, 28 січня 2022 р.

#Соціальне_партнерство_бібліотеки

28 січня 2022 у Черкаська центральна міська бібліотека для дітей ( бул. Шевченка, 390) відбулося засідання круглого столу “Посилення захисту регіональних активістів” за ініціативи регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Юлії Черватюк та Регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини у Черкаській області Людмила Проценко.

На зустрічі говорили про випадки тиску на громадських активістів та журналістів, підіймали питання розвитку взаємодії з громадськими організаціями та правозахисниками, презентували онлайн-додаток «Твоя безпека» та чат-бот у Телеграмі «Activist’s advisor».
Присутньому зібранню були надані поради з особистої безпеки у разі нападу під час проведення мирного зібрання, затримання, обшуку та проведена презентація інформаційних матеріалів, порад з особистої безпеки для правозахисників і активістів, обговорили шляхи подальшої співпраці та організації ініціатив ГО щодо створення відповідного Меморандуму.
На заході були присутні громадські активісти, представники ГО, КСН, працівники поліції., представник Черкаського правозахисного центру, експерт Асоціації УМДПЛ.
Людмила Проценко поінформувала учасників зібрання про прядок звернення до Уповноваженого у разі порушення прав і свобод громадян.
Блог http:// cmdbcherkasy.blogspot.com









Немає коментарів:

Дописати коментар