вівторок, 28 грудня 2021 р.

#Соціальне_партнерство_бібліотеки

  Різдво є одним з найбільш значущих і старовинних свят в людській історії. Його відзначають з деякими особливостями у кожній державі, але скрізь обов’язково присутнє трепетне таїнство і частинка чародійства, у яке вірять і діти, і дорослі. Така європейська країна, як Німеччина не є винятком, її жителі відносять Різдво до найбільш улюблених свят у році. Weihnachten –Свято Різдва Христового.

28 грудня 2021року у Черкаська центральна міська бібліотека для дітей відбулося свято Різдва.
У просторому, казково - різдвяному читальному залі зібралися діти і дорослі, члени центру німецької культури "Відерштраль" та працівники бібліотеки. На початку свята до присутніх з вітальним словом звернулася керівник німецької громади – Доброштан Віра, яка привітала присутніх з святами.
Була підготовлена цікава розважальна програма : зворушливо звучали новорічні та різдвяні пісні, читались вірші, проводились конкурси. Святковий стіл був прикрашений святковими ялинками і 4 свічками, а також проводилась дегустація традиційних різдвяних страв (солодкий пиріг Штоллен, пряник із меленою гвоздикою, шоколадне печиво у вигляді зірки). На свято завітав німецький Дід Мороз - Дід Вайнахтсмман, який подарував всім присутнім подарунки. В кінці свята всі разом заспівали пісню "Ой, радуйся земле, син Божий народився!" та обмінялися невеличкими сувенірами.













Немає коментарів:

Дописати коментар