понеділок, 24 травня 2021 р.

Працівники Черкаської центральної міської бібліотеки для дітей відвідали художній арт - проект «Шевченкіана. Джерело натхнення» Надії Нікіфорової, який експонується у Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка.

Надія Яківна Нікіфорова член Всеукраїнської творчої Спілки художників «БЖ-АРТ». Заслужений художник, нагороджена Почесною відзнакою «За досягнення в розвитку культури і мистецтва» Міністерством культури і мистецтв України. Народилась 23 липня 1953 року, с. Верхнячка, Христинівського району, Черкаської області. Здійснила постановку, як художник по костюмах та сценограф, понад 80 вистав. З 1990 року активно бере участь у республіканських та міжнародних виставках. Роботи експонуються в художніх музеях України, є власністю міністерства культури. Окремі твори знаходяться в особистих колекціях в Україні, Росії, Польщі, Німеччині, Канаді, Іспанії, Чехії.


Арт-проект «Шевченкіана. Джерело натхнення» складається з шести мистецьких творів: «Причинна на рушникові», «Квадриптих «Шлях Тараса», «Триптих «Пренепорочная, благая!», «Пенталогія «Кохайтеся, чорнобриві», «Пенталогія «Гайдамаки», «Триптих «На чистій, на широкій, на вольній землі». Твори Надії Нікіфорової то роздуми про долю України, про її минуле і сучасне, часом сумні, часом тривожні. Як каже сама художниця: «В часи її дитинства Шевченка більше мали в душі...». Художній проект «Шевченкіана. Джерело натхнення» збагачує історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність.








Немає коментарів:

Дописати коментар