понеділок, 11 січня 2021 р.

#КАРАНТИН#БІБЛІОТЕКА #ОНЛАЙН#

ЧЕРКАСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ ПРЕДСТАВЛЯЄ РУБРИКУ "ЗАХОПЛЮЮЧЕ ЧИТАННЯ".

Книги – це найбільш недооцінені технології у світі, адже "правильна" література здатна вплинути на особистість, виробити певні звички й навіть кардинально "перевернути" життя.
Але для цього потрібно обирати "правильну" літературу і читати регулярно.
Розумні книги змушують задуматися. Після прочитання деяких книг хочеться вигукнути: Ось воно що! У книзі можна знайти таку інформацію, яка змусить задуматися про те, про що навіть і не думав думати. Одна єдина думка в одній єдиній книзі може змінити все життя. І нарешті, важлива роль книг в тому, що вони нас надихають і мотивують. Мотивують до поліпшення, саморозвитку і досягнення більш високих результатів.
види читання
Однак книги дають більше, ніж просто набір фактів. Розрізняють декілька видів читання.
Вивчає. Повільне читання з метою повністю вивчити і зрозуміти написане. Мається на увазі застосування отриманих знань в подальшому. Таким способом читають найбільш важливу літературу або окремі її фрагменти.
Ознайомлювальне. Так найчастіше читають художню літературу. Читач знайомиться з основним змістом тексту, аргументацією автора. Ступінь розуміння інформації становить близько 70%.
Просмотровое. Читач швидко переглядає текст, щоб визначити, чи міститься в ньому потрібна інформація, після чого приймає рішення про більш глибокому вивченні написаного.
Пошукове. Читач шукає конкретні відомості, не читаючи текст повністю. Фрагмент, в якому були знайдені потрібні дані, детально вивчається.
Читативсі підряд - погана ідея. Вибирайте тільки якісну літературу. Почитайте відгуки та рецензії, уважно перегляньте вміст. Не приступайте до читання, поки не переконаєтеся, що в книзі міститься саме те, що ви шукаєте.

Немає коментарів:

Дописати коментар