четвер, 5 вересня 2024 р.

Центральна міська бібліотека для дітей імені М.Слабошпицького долучилася до Тижня читання, який проходить з 2 по 8 вересня та присвячений літературі нон-фікшн.

Знати більше, дізнаватися нове, ділитися новими знаннями з іншими, перевідкривати своє, занурюватися у світ науки, історії, літератури чи мистецтва можна завдяки нон-фікшн - літературі.

Нон-фікшн для дітей – відносно новий літературний жанр, який поєднує в собі інформативну цінність енциклопедій і захопливий стиль викладення традиційних казкових історій.


Головна відмінність дитячих нон-фікшн-книжок від казок – вони про реальність. Головна їх відмінність від традиційних підручників – вони не нудні. Нон-фікшн позбавляє дитину рамок буденності, але не переносить її у світ фантазій. Така література – справжня знахідка для батьків, в яких діти у віці чомучок.


Ці книжки, безумовно, допоможуть і "прокачати" інтелект школяра або дошкільника, і повернути дитині радість від книжкового пізнання. Якщо ваша дитина неохоче читає казки й морщиться від одного слова "підручник", приходьте у бібліотеку та ознайомтесь з літературою книжкової виставки «Що почитати? : поличка нон-фікшн», яка експонується у читальному залі бібліотеки.


Ви можете бути приємно здивовані!
Читай. Мрій. Дій.

Немає коментарів:

Дописати коментар