понеділок, 13 лютого 2023 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє бібліокруїз "День Святого Валентина: незвичайні традиції в різних країнах".

В Україні в День св. Валентина традиційно закохані обмінюються подарунками, квітами, «валентинками» та поцілунками.

Німеччина
У Німеччині Валентин вважається святим покровителем не закоханих, а психічно хворих. На честь свята німці прикрашають психіатричні лікарні червоними стрічками, в каплицях проводять спеціальне богослужіння.
Польща
У Польщі 14 лютого відвідують Познанську митрополію. Там, за повір'ям, і покояться мощі святого Валентина, знаходиться його чудотворна ікона. Поляки вірять, що це паломництво допоможе їм у любовних справах.
Уельс
Уельс славен так званими "ложками любові". Справа в тому, що перед святом закохані вирізають з дерева ложки, прикрашають їх сердечками, ключами, замковими щілинами і урочисто дарують один одному. Такий подарунок у буквальному сенсі означає: "Ти знайшов дорогу до мого серця"
Естонія та Фінляндія – країни із власним, дещо оригінальним підходом до святкування 14 лютого. Для них ця дата є Днем друзів, тож зрозуміло, хто кого активно вітає....
Франція
Крім листівок-сердечок у Франції можуть подарувати білизну, цукерки, шоколадні муси, романтичні подорожі, нарізану сердечками ковбасу, "щасливі" лотерейні квитки, рожеві йогурти, штучні квіти.
Англія
Жителі Англії вітають не тільки улюблених людей, а й улюблених домашніх тварин — собак, коней. Популярними подарунками на 14 лютого у Великобританії вважаються солодощі у вигляді сердець, м'які іграшки, особливо улюблені в Британії ведмежата Teddy, і, звичайно, незмінні листівки-валентинки.
Італія
В Італії, звідки за легендою і бере початок День святого Валентина, ця дата називається "солодким" днем. За назвою свята зрозуміло, що головними подарунками є всілякі цукерки, шоколадки і печиво у формі серця.
Америка
Раніше закохані американки і американці дарували один одному марципани, які були досить цінним подарунком, оскільки марципан містив цукор, який стоїв тоді дуже дорого. З початку 19 століття почалося широке використання цукрових буряків, і заповзятливі американці налагодили виробництво карамелі. За традицією з Днем святого Валентина вітають не тільки тих друзів і подруг, з ким знаходяться в романтичних стосунках. У цей день вітають всіх, кого просто люблять — мам, тат, дідусів, бабусь, друзів.
Данія
У Данії День Святого Валентина прийнято відзначати весело. Тут влаштовуються масові вистави і концерти, виступи та виставки, галасливі вечірки. Коханим, друзям, членам сім'ї, колегам посилають гарні білі квіти (живі та штучні), а також листівки зі смішними віршами і любовними поемами.
Японія
Яскраво і весело цей день відзначається і в Японії, де існує незвичайний звичай: в парку або на площі будується великий поміст, з якого молоді люди та дівчата викрикують визнання в любові. Причому оцінюється не краса самого визнання, а саме його гучність. Подарунки ж тут підносяться в основному чоловікам, причому не тільки "своєму" коханому чоловікові, але і колегам, родичам, знайомим.
Китайці мають своє власне свято в серпні, яке дуже схоже на День Святого Валентина. І якщо вони почнуть відзначати ще 14 лютого, тоді у них в році буде два дня всіх закоханих.
День св. Валентина святкується в Канаді з великим розмахом. Бали і вечірки організовуються по всій країні, таким чином, у людей є можливість висловити свої почуття коханим і при цьому сповна насолодитися святом. Троянди, шоколад, цукерки і валентинки – найпопулярніші подарунки.
Саудівська Аравія сильно відзначилася в способі святкування Дня Святого Валентина, так як тут це свято суворо заборонене взагалі. Це єдина країна у світі, де така заборона накладена офіційно.
Найромантичніші ідеї і традиції різних народів сміливо беріть на озброєння і користуйтеся ними, аби приємно дивувати кохану людину повсякчас, а не лише у спеціально призначений день....

Немає коментарів:

Дописати коментар