пʼятницю, 29 липня 2022 р.

#СУЧАСНА_УКРАЇНСЬКА_ЛІТЕРАТУРА

Василь Шкляр. Його називають батьком українського бестселера та найбільш читаним й відомим українським автором і недарма, тільки погляньте на рейтинги його книг. Більшість творів автора базуються на історичній тематиці, особливо історії УПА. Письменник майстерно поєднує історичні факти з художніми прийомами, що і створює унікальний стиль творчості Василя Шкляра.

Що почитати: "Троща", "Залишенець", "Маруся", "Характерник".
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
🪴 Макс Кідрук. Молодий письменник, популяризатор науки та мандрівник, який встиг голосно заявити про себе світові. Ввів в українську літературу поняття техно-трилер. Про себе Макс каже, що він не любить трагічних та сумних творів, тому він шанувальник книг, які змушують посміхатися, надихають, дають сили долати труднощі. Хоча сам пише трилери 😁
Що почитати: "Доки світло не згасне назавжди", "Не озирайся і мовчи" , серія технотрилерів "Бот", "Зазирни у мох сни" , "Небратні".
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
🪴 Софія Андрухович. Письменниця, публіцистка, перекладачка (переклад "Атлант розправив плечі" справа її рук). Отримала премію Східного партнерства Visegrad Eastern Partnership Literary Award за бестселер "Фелікс Австрія", який пізніше було навіть переведено та видано у Франції, Австрії, Хорватії, Угорщині, Чехії та Польщі.
Що почитати: "Амадока", "Фелікс Австрія", "Літо Мілени", "Сьомга".
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
🪴 Іван Байдак. Молодий прозаїк, поет, перекладач та навіть журналіст. Його творчість вирізняється глибоким психологічним підґрунтям, оригінальним, притаманним тільки йому, стилем та різномаїттям жанрів. Загалом основний мотив книг Байдака — психологія людини, її вчинків, чому вона вчинила саме так та які це мало наслідки. Також можете ознайомитися з його інтерв'ю для Валерія Маркуса.
Що почитати: "(Не)помітні, "Особисто я особисто тобі" , "Чоловік з моїм іменем", "Тіні наших побачень"

Немає коментарів:

Дописати коментар