понеділок, 21 квітня 2014 р.

«Воїни, політики і …розвідники»

15.04.14 в ЗОШ №15 з учнями 7-Б класу бібліотекарем абонементу Петій Т.В. проведено згідно програми спільної виховної роботи «Виховуємо разом» авторитет імені «Воїни, політики і …розвідники», присвячений патріотам України Пилипу Орлику – гетьману України в екзилі протягом 33 років, та його сину Григору Орлику, який продовжив справу мудрого і звитяжного батька. Їх імена знають і пам’ятають не лише в Україні, але і у Франції, особливо графа й генерал-поручника Григора Орлика. Пам'ять  його увічнена в державі, про великого українця, лицаря України і Франції, щоденно нагадує світові столичний аеропорт Орлі.
…Така його доля…Пам'ять нашого генерала Григора Орлика дорога всій Україні, всьому народу. І чого не діждався наш полум’яний патріот, доробимо ми, доробить і наступне покоління. Не журись, юначе…Наросте  нове молоде покоління, беручке й гонорове! Прийде нова грізна сила, прийдуть ті, що заступлять нас, найдуться ті орли – патріоти, що підуть пробоєм проти чужинця – москаля в остаточному змагу.
Радимо прочитати:

Лазорський М. Патріот [текст] / Микола Лазорський, передмова О.В. Мишанича. – К.: Україна, 1992. – 261 с. – (Проза українського зарубіжжя)





Немає коментарів:

Дописати коментар