пʼятниця, 5 липня 2024 р.

#Бібліотечна_акція_Найкраща_читацька_родина




“Тільки там, де читають батьки, зростає дитина, яка читає”, – сказав Януш Корчак. І це насправді так. Інтерес до читання значною мірою залежить від ставлення до книги в сім’ї.
Виховання любові до книги розпочинається саме з тієї миті, коли дитина вперше перегорне сторінки гарно ілюстрованої книги. Читаючи дитині книжку, показуючи малюнки, батьки знайомлять її з навколишнім світом саме зі сторінок книги. Не вміючи ще розмовляти, дитина “читає” – безпомилково показує малюнки із зображенням звірів, птахів, героїв казок.
Сімейні читання – це своєрідна давня традиція інтелігенції. Це форма спілкування, в якій беруть участь як мінімум троє: дитина, батьки та автор книги. Сімейне читання – це розмова батьків із дітьми про мораль, стимулом якого є спільне читання творів літератури. Це монолог дитини, в якому вона роздумує над змістом твору, прагне виявити та виразити його моральну ідею.
Цікавість маленької людини до читання залежить від ставлення до книги у родині. Сімейні читання сприяють кращій комунікації між батьками та дітьми, покращують словниковий запас дитини й вміння слухати. Згідно з проведеними дослідженнями, діти, яким батьки багато читали в дитинстві, досягають значних успіхів в навчанні та житті!

Немає коментарів:

Дописати коментар