середу, 13 грудня 2023 р.

#Арт_терапевтичний_проєкт_для_дітей__Простір_впорядкованих_емоцій

Наша сила в єдності!

Арт-терапевтичний проєкт Черкаська центральна міська бібліотека для дітей реалізується спільно з ДНЗ 29 "Ластівка" для дітей ВПО "Простір впорядкованих емоцій".
13грудня у бібліотеці відбулася бібліотерапевтична година в рамках проєкту для дітей "Простір впорядкованих емоцій": « Казкотерапія»
Ну скажіть, хто з нас у дитинстві не любив казки?
Казки настільки увійшли в наше життя, що, по суті, стали його відображенням. Лише чарівні історії завжди закінчуються хепі-ендом. Ось саме цей позитив, який грамотно оформлений у метод — казкотерапія, здатний допомогти дітям і навіть дорослим позбутися страхів і комплексів.

Суть методу казкотерапії полягає в тому, що казка доступно пояснює, що добре, а що погано. Терапевтична казка відрізняється від звичайної тим, що її вигадують спеціально з урахуванням особливостей дитини. Тобто її головний герой схожий на дитину, він переживає ті ж проблеми й емоції. Він бореться, наприклад, з темрявою, й за його вчинками дитина може бачити, що це насправді не так уже й страшно. Або, навпаки, героя казки доля карає за те, що він не миє руки або не слухається батьків...
Тож, творіть, фантазуйте разом з дітьми, світ казки чекає на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар