четвер, 16 червня 2022 р.

#ІНТЕРНЕТ_ЦЕНТР_ІНФОРМУЄ

Онлайн-бібліотеки, де можна безкоштовно завантажити або почитати книги українською.

Читання – відмінний спосіб урізноманітнити своє дозвілля, провести час з користю та задоволенням. Ділимося добіркою електронних бібліотек та сервісів, де можна звантажити або прочитати книги українською мовою.
E-bookua
Звантажити електронні книги українською мовою можна безкоштовно на E-bookua. Тут представлена велика колекція книг, розподілена за розділами: біографії, історичний роман, пригоди, фантастика, фентезі, детективи, наука та освіта, любовні романи, дитячі та інші.
JavaLibre
Звантажити книги безкоштовно, або ж переглядати тексти онлайн можна на JavaLibre. Література українською мовою зібрана на сайті у форматах: jar, jad, txt, fb2, epub, doc, зручних для читання на мобільних пристроях. Історичні книги, байки, гумор, дитяча література, жіночі романи, казки, наука, поезія, релігія, філософія, фантастика, фентезі доступні для читання.
Чтиво
Вільна онлайн-бібліотека україномовної літератури. Тут тексти зберігаються у різних форматах (на даний час це fb2, epub, txt, htm, rtf, doc, pdf та djvu). Доступне читання безпосередньо з сайту без реєстрації.
Ізборник
Ресурс вміщує матеріали з історії України IX-XVIII століть. Тут немає сучасних книг. Однак є літописи, історія, історичні мапи, давня українська література та літературознавство, політологія, лексикони ХІV-XVII століття. Бібліотека є добіркою електронних книг і текстів, об’єднаних проголошеною тематикою і єдиною ідеєю. Ідея проєкту полягає в прагненні зібрати якомога більшу кількість творів української писемності не просто як випадковий набір текстів різних часів та авторів, але на тлі цілісного культурно-історичного процесу, де ставала б зрозумілою єдність, спадковість і тотожність української літератури, попри очевидні розриви в мовному коді та наявні перервності в традиції.
Відкрита книга
Це електронна бібліотека класики української та світової літератури. Сайт розповсюджує безкоштовну літературу, дотримуючись авторського права і публікує лише твори, які перейшли до суспільного надбання. Тут можна завантажувати або читати з сайту класичні видання, твори шкільної програми.
Електронна бібліотека “Україніка”
Україніка – національний довідково-інформаційний та документальний ресурс архівних, рукописних і друкованих джерел, який створила Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського. Тут зібрана інформація про Україну, її історію, економіку, культуру, що ґрунтується на засадах обліку та акумуляції документальної спадщини українського народу. Є великий перелік рубрик, за якими посортовані книги. Є художня література, фольклор, наукова література різних галузей та інші розділи.
УкрЛіб
УкрЛіб — скорочення від Ukrainian Library (українська бібліотека). Метою створення цього сайту було зробити українську літературу доступною для всіх, хто бажає її читати. На сайті доступна українська і світова література, книги для навчання та літературознавство українською мовою. Є можливість читати повні та скорочені твори.
Knigogo
Це не повністю безкоштовний сайт з електронними книгами. Однак на сайті зібрана популярна класична художня література українською мовою, а також сучасні видання від відомих письменників нашої країни та зарубіжжя. Ви зможете звантажити безкоштовно та повністю ці книги в форматах fb2, rtf, epub, txt для iPad, iPhone, Android і Kindle.
Rozetka
Не безкоштовно, проте велика бібліотека та доступні ціни компенсують цей недолік. Підійде для вас, якщо ви не знайшли потрібну книгу в онлайн форматі на ресурсах поданих вище, або полюбляєте паперовий формат.
Спробуйте!

Немає коментарів:

Дописати коментар