четвер, 3 листопада 2022 р.

Година винахідника "Ековинаходи нового покоління".

 

Для того, щоб накопичити знання і вміння, створити на їхній основі величезну кількість механізмів і апаратів, знадобиться дуже багато часу, зусиль великої кількості вчених і винахідників. Кожне відкриття чи винахід - це чудо, створене за допомогою гострого розуму, спостережливості і вмілих рук. І тому книги дарують нам нові знання і враження, допомогають зрозуміти багато складних речей, дають корисні поради і нарешті, просто приносять задоволення від їх читання.

  Екологічні винаходи набувають все більше поширення у світі, але й Україна не відстає. Одна з найцікавіших розробок це прилад під назвою JollyLook. Це фотоапарат, виготовлений з переробленого паперу і картону. Тут немає електроніки - тільки папір, пара лінз і картриджі для отримання миттєвих фотографій, як в Palaroid.


 Дуже корисний сервіс з мапою на якій нанесені пункти утилізації різних типів відходів: батарейок, ламп, пластику. Це інтерактивна мапа з адресами, куди нести сміття на повторну переробку.

  Вічний блокнот, який виготовлений із синтетичного паперу, на основі пластику. Його аркуші не рвуться і не бояться води, працювати можна навіть під дощем.

  Зубна щітка із переробленого паперу, в 2018 році винахід визнано одним із 5 найкращих стартапів світу.

 Весь світ активно зберігає навколишнє середовище. Кожному з нас варто почати з себе - економити ресурси, сортувати сміття, хоча б використовувати замість пластикових пакетів екосумки.

 Серія книг Квест Stem, стане хорошим помічником для читачів. Наука, технологія, техніка, математика, вражаючи наукові факти і понад 30 цікавих експериментів.

Немає коментарів:

Дописати коментар