пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

21-22 лютого 2017 року Черкаською міською бібліотекою для дітей було проведено вшанування Героїв Небесної Сотні

21-22 лютого 2017 року Черкаською міською бібліотекою для дітей було проведено вшанування Героїв Небесної Сотні, зокрема наших земляків, які полягли за гідність, честь і волю, за право бути українцями та свою рідну землю. Їх назвали Небесною Сотнею – справжніх патріотів своєї держави, чиє життя обірвалося в серці української столиці.
На знак глибокої шани до загиблих бібліотекарі Білозор Л. В. та Щербаков М. Я. підготували урок гідності «Вічна слава безсмертю хоробрих» та поетичні читання «Поезія, народжена Майданом» (Гімназія №31, 6-В, ЗОШ №5, 8-А). Пролунали патріотичні вірші та пісні «Лист до матері», «Майдан ридав», «Ніколи не вмре Україна», «Ангели Майдану». Під час авторського відеокліпу «Євромайдан. Історія у світлинах» присутні мали можливість пригадати події тих трагічних днів, які назавжди увійшли в історію нашої країни. Переглянувши уривки документального фільму «Небесна Сотня. Черкаські герої», діти дізналися і про наших героїв-земляків, які відстоювали волю і гідність українців на Майдані: Максим Григоришин, Юрій Паращук, Юрій Пасхалін, Андрій Саєнко, Віктор Чернець, Віталій Смоленський.
Була підготовлена ілюстрована виставка-пам'ять «З нами правда, з нами сила, віра нездоланна». Під супровід композиції «Плине кача по Тисині…» всі присутні вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар